show project textshow project menu
Pilgrim School Specialist Facilities

ABERFOYLE PARK, SA

The new specialist facility at Pilgrim School comprises 6 learning spaces which can be used separately, or by folding back the operable walls, a large community space can be created. The utilisation of operable walls within the building has created a multipupose facility with the potential for the large open space to be used for school community events. In class room mode the operable walls provide excellent learning spaces, acoustically separated with double glazing. Bedding the building into the site minimised its impact on the surrounding neighborhood and with a ‘green roof’ partially covering one of the classrooms and storage areas it helps to maintain a constant year round ambient temperature. The timber sunshades provide shading particularly in the late afternoon. Motorised high-level louvers on the north and south allow for cross ventilation and natural light reducing reliance on mechanical cooling and lighting.

Project Value: $1.8m
Completed 2010